2007. július 21., szombat

Sztroganoff bélszín...helyett csirke

Most szeretnék mindenféle házi fagyiról és jégkásákról írni, de legjobb lenne, ha vki elkészítené nekem ezeket :) Jó lenne egy fagyigép is, minden nap nézem a különböző blogokon a gusztábbnál gusztább fagyikat és kitikkadva ábrándozom. Ilyen időben még jól csúsznak a savanykás dolgok, úgyhogy minap megkívántam a sztroganoff bélszínt az ő uborkatartalmával együtt, de most nem volt bélszín a fagyóban (időnként valahogy belevarázsolódik), pulykához nem volt kedvem, maradt a csirke, de ugyanolyan jó volt azzal is. A recept tipikus nőklapjás, ezerhozzávalós, de nagyon finom.

Sztroganoff csirke


  • 60 dkg csirkemell
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek liszt
  • 1 babérlevél, só, bors
  • 2 csipet kakukkfű
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10-15 szem kapribogyó
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek mustár
  • 1-2 kk citromlé

A húst felcsíkozzuk, a hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk (vagy lecsurgatjuk a konzervet, én utóbbi). Az uborkát felkockázzuk. A szintén felkockázott szalonnát a hagymával együtt megpirítjuk. A húst megszórjuk liszttel és a hagymás szalonnán megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, az uborkát és a kapribogyót (amit szintén felapróztunk). 5-8 percig pároljuk, majd a végén felöntjük a tejszínnel, ízesítjük mustárral, sóval, borssal és citromlével. Valamilyen tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: