2007. július 6., péntek

BBQ csirke

Nem biztos, hogy ez az igazi BBQ-összetétel, de mivel ez csak egy pác, a végeredményen alig változtatnak az arányok. Nem árt, ha van időnk/türelmünk legalább fél napig pácolni a husit, ma ez kb. fél órára redukálódott, de azért így is pillanatok alatt lecsúszott az ebéd :)
Egyébként a BBQ-ról mindig a siófoki Diner M nevezetű kajálda jut eszembe, ami egy igazi amerikai boxos-hamburgerezős-turmixos hely, ott szoktam enni BBQ burger nevezetű csodát, hatalmas adag sült krumplival és akkora hambival, amit sztem senki sem képes átharapni. Mellé természetesen turmix, eddig a csokis-banános a kedvenc. Szerencse, hogy csak nyáron keveredek Siófokra és hogy meglehetősen brutálisak az árak a Diner M-ben, mert már biztosan 150kilót nyomnék minimum. Én sajna nagyon vevő vagyok az igazi amcsi kajákra, meg magára a hangulatra is, amit egy ilyen hely áraszt. Pontosan olyan, mint a filmekben.



Recept:
(2 személyre)

  • 1 nagy csirkemell
  • 6-7 szem közepes méretű burgonya
  • 2 ek méz
  • 4 ek ketchup
  • 2 ek mustár
  • 1 tk Worchestershire szósz
  • olívaolaj, vaj
  • görög (gyros) fűszerkeverék
A csirkemellet kisebb, vékonyabb szeletkékre vágom. Elkeverem a mézet, a ketchupot, a mustárt és a Worchestershire szószt egy kis olívaolajjal. A csirkemelleket ebben a pácban érleljük 1-2-sok órán keresztül. A burgonyát meghámozzuk és tetszés szerinti formára vágva enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Átszedjük egy kisebb tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és beszórjuk a görög fűszerkeverékkel is. Max. hőfokon pirosra sütjük. A csirkemellekről letörölgetjük a pác nagy részét, csak egy pici maradjon rajta. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon vaj és olívaolaj keverékén megsütjük. A krumplival tálaljuk. Én még el tudok képzelni hozzá pl. ecetes salátát is.

Nincsenek megjegyzések: