Nem tudom, hogy miért krémmártás a krémmártás, de ez az eredeti recept neve, ami amúgy a nők lapjából származik. Egyesek problémáztak a zöldségmerénylet miatt, de nekem nagyon ízlett a végeredmény. Az íze egy az egyben a vadasra emlékeztet, kár, hogy nem tésztát főztem hozzá, úgy lett volna az igazi.
Recept:(2 személyre)

- 40 dkg csirkemell
- 1 kk sült csirke fűszersó
- 20 dkg leveszöldség (répa, gyökér, zeller, karalábé)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek cukor
- 1 kk paradicsompüré
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 babérlevél, só, bors
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 ek mustár
- 1 ek citromlé
A csirkemellet csíkokra vágjuk és megszórjuk a fűszersóval. A zöldségeket azonos méretű kockákra, a hagymát és a fokhagymát pedig finomra vágjuk. 1 ek olajban pirosra sütjük a húscsíkokat és félretesszük. A másik ek olajban karamellizáljuk a cukrot, hozzákeverjük a paradicsompürét, aztán hozzáadjuk a hagymákat és a zöldségeket, végül felöntjük a borral. Ízesítjük sóval, borssal és babérlevéllel. Időnként vízzel felöntve puhára pároljuk. Ha kész, akkor hozzákeverjük a húscsíkokat és összemelegítjük vele. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 0,5 dl vízzel, majd a raguhoz öntjük és kiforraljuk. Mustárral és citrommal ízesítjük, tésztával, zsemlegombóccal, burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése