
- 50 dkg bélszín
- 3 dl paradicsomlé
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 tk cukor
- só, bors
- 1 tk oregánó
A bélszínt szeletekre vágjuk és enyhén megborsozzuk. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymákat megtisztítjuk. Olívaolajon megkapatjuk a bélszínérmék mindkét oldalát, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék olajon (ha kevéske maradt, kipótoljuk) megpirítjuk a hagymát, belereszeljük a fokhagymát, majd ezt felöntjük annyi paradicsomlével (lehetőleg házival vagy ha az nincs, akkor inkább konzerv darabolt paradicsomot használjunk), hogy a hagymát ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel és cukorral. Visszatesszük bele a husikat és 35-40 perc alatt közepes lángon puhára pároljuk. Ha elpárolog a leve, paradicsomlével és vízzel pótoljuk.
Tésztával (pl. penne), sütőben vagy olajban sült krumplival tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése