Azóta szeretnék keksztekercset enni, hogy legutóbb behabzsoltam az utolsó szeletet. Ez már majdnem három hete volt, úgyhogy elég jól bírtam. Amilyen egyszerű kis sütemény, annyira odavagyok érte. Most duplakókuszosan csináltam, a krémben is, meg rajta is az volt, de legutóbb kóstoltam olyat, amiben sima vaníliás krém volt és nem volt megszórva semmivel, na az is nagyon ízlett. A keksztekerccsel kapcsolatban kicsit furcsa az ízlésem, ugyanis imádom, ha recseg benne a krém és törekszem is rá, hogy ne keveredjen ki túlságosan a porcukor. Egyszer még régen vki otthon nem keverte ki elég alaposan a krémet, én meg odavoltam a gyönyörűségtől, hogy ez milyen jó így "elrontva".
A másik dolog, hogy szeretem meghámozva enni, mint ahogy sokan a túrórudit is úgy eszik, h leszedik a csokit és külön fogyasztják el a túrót. Amennyire lehet, leeszegetem a krémről a tésztát, hogy minél több krém jusson az utolsó nagy falatba.
Tészta:
- 25 dkg háztartási keksz
- 10 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 1 dl kávé
- 2 ek kakaópor (elhagyható)
- ízlés szerint rum
Krém:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- kókuszreszelék
A tésztához ledaráljuk a kekszet és a diót, majd a többi hozzávalóval nyújtható masszát gyúrunk belőle. A krémhez kikeverjük a vajat a porcukorral és ízlés szerinti mennyiségű kókuszt teszünk bele. A tésztát kókuszreszelékkel megszórt fólián kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és feltekerjük, majd jól kihűtjük.
A kisnyuszik pedig kinyitották a szemüket!!!! :)
4 megjegyzés:
ha szereted a "recsegos kremet", akkor miert nem kristalycukorral csinalod??
en is szeretem, epp ezert csak azt teszek mindenbe; porcukrot miota az eszemet tudom, nem hasznalok semmire
Nem is tudom, a porcukor olyan lágyan recseg, meg ezt csak én szeretem így, párom sztem nem rajongana az ötletért, azért nem is merült fel bennem a kristálycukor. De nagyon örülök, h nem vagyok egyedül :D
hat az biztos, h nem vagy egyedul
[bar magamon es apukamon kivul nem tudok ilyet..]
ezek a nyusszok ellenállhatatlanok :)
Megjegyzés küldése