Csokis süti
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 tábla étcsoki
- 1 tk sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
- 0,75 dl olaj
- 0,5 dl kávé
Az étcsokit kis kockákra vágjuk. Nekem az a módszer vált be leginkább, hogy az egész táblát egy vágódeszkára teszem és először hosszában csíkozom fel egy jó éles késsel, aztán elforgatom a deszkát és keresztben összevagdosom a hosszú csíkokat. Így jó gyorsan elkészül. Van amikor elég kemény a csoki és akkor nem könnyű kézzel apróra tördelni. Tálba méregetjük a hozzávalókat, egyiket a másik után, nincs sorrend. Ha minden benne van, akkor gyorsan összekeverjük (hamar elegyednek az alapanyagok). Kivajazott formába simítjuk (én őzgerincbe szoktam) és 200fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Csoki mousse
(Chili & Vanília féle)
- 10 dkg keserű csokoládé
- 3 tojás + 1 fehérje
- 2-3 ek tejszín
- 2 ek narancslikőr (Cointreau)
- ízlés szerint cukor
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a cukorral. A 4 fehérjét kemény habbá verjük. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, a narancslikőrt, a sárgáját és végül óvatosan a fehérjét is. Üvegpoharakba kanalazzuk és kihűtjük (24 óra vagy legalább egy éjszaka).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése