Majdhogynem naponta járok a plusba és mindig van, fel se merült bennem, h ezt nézzem meg elsőnek.
Ma tettem egy második próbát, de még mindig semmi, feltöltőnéni aszonta, h holnap talán. A zöldségek kibírják, a salátát elkezdtem etetni a nyúllal, a husi fagy. Pedig úgy rákészültem. Ma is. Úgyhogy lett belőle mezei paradicsomos tészta, de majd sütök még vmi jót, h ne legyen olyan szimpla a vasárnap.
Ilyen téren egyébként a profi a csúcstartó, előző helyen, ahol laktunk, csak az volt, és olykor egy-egy hétig nem lehetett kapni olyan ritkaságokat, h cukor, tej, tojás vagy étcsoki.
Paradicsomos penne helyett maccheroni
(Személyenként)
- 15 dkg penne vagy más tészta
- fél liter paradicsomlé
- só
- frissen őrölt bors
- oregánó
- szerecsendió
- bazsalikom
- cukor, ha bolti a p.lé
- sajt
A paradicsomlevet feltesszük főni, enyhén sózzuk, borsozzuk, pici szerecsendiót reszelünk bele és elég sok oregánót szórunk rá. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, a paradicsomlétől függően cukrozzuk, a házit persze egyáltalán nem kell. Közepes lángon, gyakran kevergetve puhára főzzük benne a tésztát. A paradicsomlé jól besűrűsödik a végére. Ha ez túl hamar történne meg, pótoljuk paradicsomlével vagy vízzel. Tányérra szedjük, a tetejét megszórjuk bazsalikommal és jó sok sajtot reszelünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése