2008. január 25., péntek

Nem lehet abbahagyni csirke

Rég nem írtam, 1-2 hétig nem is fogok, még 3 vizsga van hátra...
Azért főzőcskézek közben is, de a fényképezőm hangulatingadozásai nem mindig engedik megosztani a főzeményeket, fénykép nélkül pedig nem szeretek recepteket leírogatni..
Az alábbit egy nagyon jó kis könyvből próbáltam ki, a Dunántúli Napló receptversenyének összefoglalója, tele rengeteg érdekes és ötletes recepttel. (Nagy ízvadászat)
A recept meglehetősen figyelemfelkeltő címmel fut, aztán a valóságtartalomról mindenki egyénileg dönt :)

Recept 2 főre átírva:



  • 1 közepes csirkemellfilé
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, bors
  • pirospaprika
  • majoranna
  • őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • liszt
  • füstölt sajt
A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk. A lisztbe belekeverjük a paprikát, a majorannát, a köményt, a sót és a borsot, majd megforgatjuk benne a csirkemelleket és kivajazott hőálló edénybe fektetjük őket. A hagymákat szintén a lisztbe forgatjuk és elosztjuk a csirkemell tetején. A tejfölt elkeverjük sóval, borssal, majorannával, reszelt fokhagymával, olajjal, tejszínnel és a hagyma tetejére öntjük. Végül reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon alufóliával lefedve 20 percig, majd anélkül még 20 percig sütjük. Rizzsel vagy valamilyen salátával is finom.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

főzzél mééég!!! többféléééét! fénykéépeeeezzz is!!! Köszikeeee!! :)))

Pocaknyúl írta...

Ádibébi, igyekszem :) Még 5 nap és vége, aztán bááármennyit főzőcskézhetek és blogolhatok.

Névtelen írta...

Jól hangzik, és jól néz ki a recept, a neve is bíztató. Engem a "becsinált csirke" vagy "csirke becsinált"-ra emlékeztet.
Nagymamám csinált olyat régen, de nem találtam olyan becsinált receptet, amilyet ő csinált anno.
Az Ínyes Mester szakácskönyvben van egy pár változat, de szerintem egyik sem az, amit én keresek. Más szakácskönyvben nem is találtam ilyesmit. Lehet, hogy ez a "nem lehet abbahagyni csirke" lesz amit keresek? Jó és szép a blogod! Gratulálok! Süni