Megörököltem egy üveg mogyoróvajat, hogy hátha én tudok vele valamit kezdeni, mert amúgy elég pocsék íze van. Az egyik kiskönyvemben van mogyoróvajas kekszrepcet, de abban egy szem cukor sincs és sajna az a tapasztalat, hogy csak minden második süti sikerül a könyvből, úgyhogy nekiálltam inkább keresgélni a blogok között. Nagy nagy szerencsém volt, Macikonyhánál találtam egy nagyon szimpi receptet, és állítom, hogy ez a tökéletes mogyoróvajas keksz! Persze nincs mivel összehasonlítani, de ha egyszer nagyon ízlik, akkor nem is keresgélek mást.
Recept:

- 10 dkg puha vaj
- 12,5 dkg mogyoróvaj
- 18 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
9 megjegyzés:
De jó! Örülök, hogy megsütötted és ízlett!
Tényleg nagyon fini! :)
Egy cseppet átírtam a receptet, mert nem volt barnacukrom, a fehér meg édesebb, azért gondoltam, h elég kevesebb is. Köszönöm a receptet :)
na jó, ezt mostmár én is kipróbálom! Én odavagyok a mogyoróvajért :-)
de lehet fokozni: csokidarabokkal... (l. a kommentet macinál
)
ez lemaradt :)
Mhh...az is jól hangzik! Majd a következő adagnál kipróbálom :)
Egy jó tanács:legalább 5-10 dkg-mal több lisztet tegyetek bele, különben folyik és összeesik az egész.Az első adag így a szemetesben kötött ki.Azthiszem a mogyoróvajnál maradok.:(
pár megjegyzés ehhez a sütihez, amitől finomabb lesz.
barnacukorból nem a száraz féle kell bele, hanem a massza állagú, ami még kicsit nedves. ettől lesz olyan jó "morzsolódós" és mégis puha.
mogyoróvajból a kevésbé édes fajta menjen bele, ha van.
valamint mogyoródarabok... és a tésztába egy nagyon kicsi whisky. jó lesz :)
Szuper ez a recept!!! Végre megoldódott a gond, hogy mi legyen a mogyoróvajjal ami amúgy nem izlett :)!
Kösziii!
Megjegyzés küldése