Egyik nap elhatároztam, hogy levásárolom a régóta nálam kallódó utalványt, kiválasztottam egy jó nagy boltot és mohón pakoltam a kosárba mindenféle finomságot, kezdve a kedvenc manner babapiskótámmal, amit nem tudom miért mérnek aranyáron, szerintem ez lenne a minimum, ahogy egy babapiskótának illene kinéznie. Próbáltam már sokfélét, de ez a legfinibb a tiramisuban. Aztán rájöttem, hogy rossz boltot választottam, mert minden párszázzal többe került, mint a jó öreg plusban. De sajna nem oda szólt az utalványom. Aztán hazajöttem és levertem egy üveg borsmentás illóolajat a csempére, amitől még egy hétig olyan volt a lakásunk, mintha valakik folyton rágóznának benne. Aztán rájöttem, hogy a mascarpone, amit vettem, két napig bírja csak, aminek annyira, de annyira örültem...
Másnap kora reggel nekiálltam gyorsan tiramisut gyártani, hogy ne vesszen kárba a sajt, elkészült a krém, belenyaltam, aztán kiköptem :( Undorító a romlott mascarpone, egyszerre keserű és savanyú. Úgyhogy ennyit a tiramisuról, meg ennyit a kaisersről, meg a lejárati dátumokról.
Aznap még "beszorultam" a lakásba is, ami úgy történt, h a 12 ponton záródó biztonsági ajtónk napfény hatására bezárhatatlanná válik, egyedül voltam épp itthon, úgyhogy nem tudtam menni sehova, pedig lett volna dolgom bőven.
De legalább lett fenyőmagom és kipróbálhattam a fenyőmagos túrótortát. Nagyon nyamm lett :)
Recept:

- 15 dkg liszt
- 2 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 1 ek víz
- 35 dkg túró
- 4 ek tejszín
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg fenyőmag
A tésztát alufóliával beborítjuk és sütőbabbal megtöltjük. (Ezt a babot amúgy ilyenkor ki lehet dobni, sosem lesz belőle már főzelék??) 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát és a babot, majd 15 percig tovább sütjük. Közben a töltelékhez összekeverjük a túrót, a tejszínt, a tojásokat, a cukrot, a narancshéjat és a fenyőmag felét. A keveréket elosztjuk a tésztalapon és megszórjuk a maradék fenyőmaggal. 170 fokon 30percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése