2007. október 31., szerda

Sonkás szőlősaláta

Mostanság már nem számít olyan meglepő párosításnak a szőlő, a lilahagyma, a sonka és a többi, de azért valahol mélyen még sokakban benne van az idegenkedés, de a kíváncsiság is. Bennem természetesen rögtön izgalmat keltenek az ilyen különleges receptek, kipróbáljuk őket, nagyon élvezzük a végeredményt, de ritkán maradnak repertoáron. Na ez a saláta az egyik olyan, ami maradt, bármikor megenném, heti hétszer is akár, mégsem csinálom elég gyakran, rohanás, időhiány vagy épp nem jut eszembe, de most elhatároztam, hogy gyakrabban készítek salátát, nem is csak az egészség miatt, hanem mert tényleg szeretjük.

Recept:


  • 30 dkg fehér és/vagy piros szőlő
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 20 dkg szeletelt, pácolt sonka
  • 1/2 fej jégsaláta
  • petrezselyem, só, rózsabors
  • 4 ek majonéz
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1-2 csipet cukor
  • 1-2 ek citromlé
A szőlőket kettévágjuk és kimagozzuk. A hagymákat 4 felé vágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd a szőlőhöz adjuk. A sonkát 2 cm széles csíkokra vágjuk, a jégsalátát szintén felcsíkozzuk és a többi hozzávalóhoz adjuk. A majonézből, a joghurtból pici sóval, borssal, cukorral, citromlével és végül az apróra vágott petrezselyemmel öntetet készítünk és a salátára önjük. Átforgatjuk kicsit és hűtőben összeérleljük az ízeket. Ha nincs erre idő, frissen is finom.

Nincsenek megjegyzések: