Kb. 30 db lesz belőle.
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 2 tojás
- 10 dkg étcsoki
- 1 csipet só
A csokit apró kockákra ágjuk. A vajat habosra keverjük a cukrokkal és egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval és az apróra vágott csokival, majd összedolgozzuk a vajas keverékkel. Ha ragad, tehetünk bele még egy kicsi lisztet. A tésztának lágynak kell lennie, de formázhatónak. Nagyobb dió nagyságú gömböket formálunk belőle, két tenyér között kilapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon 12-15 percig sütjük.
Lehet rakni a tésztába kakaóport is, úgy is nagyon finom!
4 megjegyzés:
Szia! Lenne egy nem gasztrós kördés. Részletek nálam(marmalade.blog.nlcafe.hu), "Hét dolog" címen.Ha van kedved csatlakozz!
Dejó, köszi! :) Már dolgozom rajta.
jaj dejó, ezt már el akartam kérni.mmint ezt a receptet:]]
Mondta Tomi ;) Csináld kakaósan, így szebb, úgy finibb. 2 ek kell bele. Aztán majd meséld el, h mi lett belőle.
Megjegyzés küldése