2008. január 25., péntek

Nem lehet abbahagyni csirke

Rég nem írtam, 1-2 hétig nem is fogok, még 3 vizsga van hátra...
Azért főzőcskézek közben is, de a fényképezőm hangulatingadozásai nem mindig engedik megosztani a főzeményeket, fénykép nélkül pedig nem szeretek recepteket leírogatni..
Az alábbit egy nagyon jó kis könyvből próbáltam ki, a Dunántúli Napló receptversenyének összefoglalója, tele rengeteg érdekes és ötletes recepttel. (Nagy ízvadászat)
A recept meglehetősen figyelemfelkeltő címmel fut, aztán a valóságtartalomról mindenki egyénileg dönt :)

Recept 2 főre átírva:



  • 1 közepes csirkemellfilé
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, bors
  • pirospaprika
  • majoranna
  • őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • liszt
  • füstölt sajt
A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk. A lisztbe belekeverjük a paprikát, a majorannát, a köményt, a sót és a borsot, majd megforgatjuk benne a csirkemelleket és kivajazott hőálló edénybe fektetjük őket. A hagymákat szintén a lisztbe forgatjuk és elosztjuk a csirkemell tetején. A tejfölt elkeverjük sóval, borssal, majorannával, reszelt fokhagymával, olajjal, tejszínnel és a hagyma tetejére öntjük. Végül reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon alufóliával lefedve 20 percig, majd anélkül még 20 percig sütjük. Rizzsel vagy valamilyen salátával is finom.